Volledig scherm
© Twitter Joey Calabro

E-divisie primeur: Ajax legt Amerikaan vast

De eerste buitenlandse transfer in de e-divisie is een feit. Ajax contracteerde onlangs de 24-jarige Amerikaan Joey Calabro, die in februari met 158 overwinningen en 2 nederlagen tijdelijk de eerste plek op de wereldranglijst claimde van het computerspel FIFA op de Xbox.

Quote

Ik hou van Ajax. Ajax maakt legendes en daarom heb ik ook voor ze gekozen

Joey Calabro

,,In maart belde Bundled (spelersmakelaar kantoor red.) mij op dat Ajax interesse in mij had”, vertelt Calabro. ,,Op dat moment was ik net vertrokken bij New York City FC en in onderhandeling met meerdere clubs, maar na een paar keer bellen met Ajax was ik overtuigd en ben ik voor Ajax gegaan.”

De Amerikaan steekt zijn voorkeur voor de Amsterdamse club niet onder stoelen of banken en heeft grootse plannen in Nederland. ,,Ik vind het geweldig hoe ze zich presenteren, hun outfits zijn top en de spelers fantastisch. Ik hou van Ajax. Ajax maakt legendes en daarom heb ik ook voor ze gekozen. Ze kunnen me brengen waar ik wil zijn, want ik wil de beste zijn.”

Om concurrentie maakt hij zich geen zorgen. ,,Ik zie de andere e-sporters van Ajax niet als concurrenten. We zijn ploeggenoten en ik zal hen altijd steunen ongeacht wat er gebeurt. Het is juist de bedoeling dat we elkaar beter maken.”

Oorlog

Veel weet Calabro nog niet van de e-divisie. ,,Ik ben nog niet erg bekend met de Nederlandse e-sporters buiten de jongens van Feyenoord en ik ben geen fan van Feyenoord. Het is oorlog tussen Ajax en Feyenoord. Ik heb respect voor Feyenoord, maar ik ben absoluut niet van plan om vrienden met ze te worden. Met Ajax gaan we volgend seizoen boven Feyenoord eindigen en de titel pakken.”

BREAKING! 📝 A new player arrives in Amsterdam: @ajaxjoey! ⚡ Together with our new strategic content partner @433 we followed him during his journey! ⏰🛫🇳🇱📸👤 ✖️✖️✖️ #WelcomeJoey #TeamAjax #433 #Bundled

3,677 vind-ik-leuks, 39 reacties - AFC Ajax eSports (@ajaxesports) op Instagram: 'BREAKING! 📝 A new player arrives in Amsterdam: @ajaxjoey! ⚡ Together with our new strategic content...'