Volledig scherm
© Fotomontage AD

Facebook test digitale persoonlijke assistent 'M'

Facebook maakte woensdag bekend een persoonlijke assistent in Messenger te gaan testen met de naam 'M'. Dankzij menselijke begeleiding op de achtergrond zal de digitale dienst taken uit handen kunnen nemen van gebruikers. Na een simpel verzoek moet 'M' een reservering kunnen maken in een restaurant of een vliegreis boeken.

Voor de persoonlijke assistent van Facebook gaan mens en machine nauw samenwerken. De dienst werkt op basis van een computerprogramma dat voortdurend wordt bijgewerkt door mensen. 

Volgens Facebook-vice-president David Marcus gaat 'M' verder dan concurrenten als Apples Siri, Google Now en Microsofts Cortana, omdat 'M' niet alleen vragen beantwoordt, maar bijvoorbeeld ook complexe opdrachten kan uitvoeren zoals aankopen thuis laten bezorgen. Ook kan M restaurants boeken, afspraken inplannen en reizen boeken.

De teamleden die binnen Facebook de verantwoordelijkheid krijgen voor 'M' dragen volgens Wired de naam 'M Trainers'. Facebook gaat een test doen met de dienst in San Francisco, samen met een paar honderd genodigden. Volgens Marcus wordt de dienst vervolgens langzaam uitgerold, maar moet deze uiteindelijk voor alle facebookgebruikers beschikbaar komen, schrijft Tweakers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement