Volledig scherm
© Fotomontage AD

Facebook test digitale persoonlijke assistent 'M'

Facebook maakte woensdag bekend een persoonlijke assistent in Messenger te gaan testen met de naam 'M'. Dankzij menselijke begeleiding op de achtergrond zal de digitale dienst taken uit handen kunnen nemen van gebruikers. Na een simpel verzoek moet 'M' een reservering kunnen maken in een restaurant of een vliegreis boeken.

Voor de persoonlijke assistent van Facebook gaan mens en machine nauw samenwerken. De dienst werkt op basis van een computerprogramma dat voortdurend wordt bijgewerkt door mensen. 

Volgens Facebook-vice-president David Marcus gaat 'M' verder dan concurrenten als Apples Siri, Google Now en Microsofts Cortana, omdat 'M' niet alleen vragen beantwoordt, maar bijvoorbeeld ook complexe opdrachten kan uitvoeren zoals aankopen thuis laten bezorgen. Ook kan M restaurants boeken, afspraken inplannen en reizen boeken.

De teamleden die binnen Facebook de verantwoordelijkheid krijgen voor 'M' dragen volgens Wired de naam 'M Trainers'. Facebook gaat een test doen met de dienst in San Francisco, samen met een paar honderd genodigden. Volgens Marcus wordt de dienst vervolgens langzaam uitgerold, maar moet deze uiteindelijk voor alle facebookgebruikers beschikbaar komen, schrijft Tweakers.

  1. Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Onderzoekers van de Universiteit Leuven hebben vandaag een lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van wifi-netwerken aangetoond. De ontdekking van de onderzoekers toont aan dat communicatie via wifi-netwerken niet veilig is. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe werd aangenomen dat dit type beveiliging juist zeer veilig was. Een definitieve oplossing van het lek moet nu van fabrikanten van computers, mobieltjes en routers komen.