Volledig scherm
Heb jij ze allemaal al? Daar kun je nu je 'werk' van maken. © EPA

Het bestaat: Pokémontrainer als vakantiebaan

Met de ongekende populariteit van het spel Pokémon Go is een nieuw soort vakantiebaan ontstaan. Wie competitief is en een onuitputtelijke telefoonbatterij heeft kan deze zomer Pokémontrainer worden. De trainers worden toepasselijk uitbetaald in Pokécoins.

Quote

We willen de Pokémontrainers zo snel mogelijk aan het werk zetten

Madelon Engelen
Volledig scherm
© EPA

Bij uitzendbureau YoungCapital zijn ze uiterst serieus als het om de vacature gaat. ,,Het is echt", benadrukt woordvoerster Madelon Engelen. ,,We dachten: dit is zo'n enorme hype. We kijken altijd hoe we jongeren kunnen betrekken. Eén plus één is twee, dus we zijn hier echt werk van gaan maken."

De flexibel inzetbare trainers moeten alle Pokéstops in de studentensteden van Nederland in kaart brengen, om het een stukje makkelijker te maken om alle Pokémon te vinden. ,,Pokémon Go-spelers zien de Pokéstops bij hen in de buurt, maar niet op grote afstand. Bij Pokéstops kunnen spelers items krijgen waarmee ze verder komen in het spel. Door ze in kaart te brengen kunnen spelers doelgerichter op pad en daarmee dus verder komen in het spel", aldus Engelen.

Echte passie
Wie interesse heeft moet een echte passie hebben voor het vak, een aantal powerbanks, van avontuur houden en volhardend zijn 'Gotta catch 'em all'. En die Pokécoins? ,,Daarmee kun je in het spel extra dingen aanschaffen. We willen de trainers uitbetalen in cadeaukaarten voor de Playstore, zodat ze coins kunnen kopen en verder kunnen komen in het spel."

Het uitzendbureau heeft inmiddels 31 sollicitaties binnen. ,,En dat binnen de twee uur dat de vacature online staat. Het aantal stijgt met de minuut", zegt Engelen. ,,We verwachten er nog flink wat, maar het kost mensen even wat tijd om een motivatie te schrijven en op te sturen."

De vacature is voor iedereen. ,,We willen de Pokémontrainers zo snel mogelijk aan het werk zetten. Eerst gaan we kijken hoeveel reacties we krijgen en hoeveel trainers we aannemen."

De Pokémon-Go app is in Nederland al meer dan 200.000 keer gedownload.