Volledig scherm
Hoofdredacteur Wouter Bax: 'Voordat ik naar mijn werk ga, check ik altijd even m'n mail' © nu.nl

Hoofdredacteur Nu.nl in de fout met filmpje: 'Dit had niet mogen gebeuren'

UpdateDonderdag verscheen er op het weblog van Nu.nl een filmpje waarin hoofdredacteur Wouter Bax wordt gevolgd in z'n dagelijkse beslommeringen. Bij vrijwel alle handelingen komen flitsende tablets, smartphones en snelle pc's langs. Niet toevallig allemaal van Microsoft, dat het filmpje sponsorde. 'Ik heb een fout gemaakt. Dit had niet mogen gebeuren,' zegt hij tegen Volkskrant.nl.

Bax kreeg naar aanleiding van het filmpje een flinke lading kritiek over zich heen.

Op de vraag of hij de kritieken op de journalistieke integriteit niet had moeten zien aankomen, antwoordt Bax: 'Ik heb me inderdaad echt vergist. Omdat het filmpje op ons blog staat, en niet op de nieuwssite, vond ik het wel kunnen. De lezer ziet dat onderscheid alleen niet, ben ik achter gekomen. We waren als nu.nl volledig de baas over de inhoud van het filmpje, dus dat maakte dat ik het integer vond. Er wordt op internet wel vaker gewerkt met zogeheten 'sponsored content'. Maar het wekt inderdaad de schijn van partijdigheid, dat klopt. Ik wilde gewoon graag iets van nu.nl en de redactie laten zien. Een filmpje leent zich daar heel goed voor. Ik ben veel te enthousiast geweest en heb me vergist in de manier van presenteren.'

'Het zou best kunnen dat het filmpje er niet was gekomen als we dit eerst overlegd hadden. Maar als hoofdredacteur sta je een beetje tussen de redactie en commerciële partijen in. Ik heb ze niet goed genoeg geïnformeerd. We kunnen hiervan leren. Ik steek de hand volledig in eigen boezem,' aldus Bax.

Het filmpje is inmiddels van Nu.nl verwijderd.

poll

Wie wint The Voice of Holland 2019?

Wie wint The Voice of Holland 2019?

  • Patricia (17%)
  • Dennis (45%)
  • Menno (5%)
  • Navarone (33%)
4668 stemmen