Volledig scherm
Een man praat met zijn kinderen via Skype. © afp

In 10 jaar Skype is voor 2,6 miljoen jaar gebeld

Skype bestaat precies 10 jaar. Het bel- en chatprogramma markeert het bereiken van het eerste decennium met een infographic met indrukwekkende mijlpalen.

Het programma heeft meer dan 300 miljoen leden, die samen in tien jaar tijd 1,4 miljard minuten hebben gebeld. Dat is 2,6 miljoen jaar conversatie.

Skype is sinds twee jaar in handen van Microsoft, dat er zijn eigen MSN mee gaat vervangen. Skype staat inmiddels op 22 procent van alle smartphones.

Tien jaar geleden was Skype een pionier in internetbellen. Het was niet de eerste voice-over-ip-dienst, zoals de technologie heet, maar zette het internetbellen wel op de kaart. Voor die tijd ging internetcommunicatie vooral via instant messaging. ICQ en MSN Messenger maakten in die jaren furore.

Skype zegt in een blogpost communicatie tussen mensen wereldwijd te hebben veranderd, door ze samen dingen te laten doen ook al zijn ze niet bij elkaar. 'Mensen daten, werken, krijgen onderwijs of leggen interviews af via Skype'. Via de hashtag Skypestories heeft Skype mensen opgeroepen hun Skype-ervaringen te delen.

In de komende 10 jaar wil de dienst verder groeien en evolueren. 'Consumentengedrag blijft veranderen, en technologie blijft zich ontwikkelen. We kijken ernaar uit om in de voorhoede te lopen in nieuwe manieren om conversaties wereldwijd mogelijk te blijven maken'.

Volledig scherm
© Skype