Volledig scherm
© Thinkstock

Moeite met condoleren? Deze nieuwe app biedt soelaas

Vindt u het moeilijk om de juiste woorden te vinden als iemand een naaste heeft verloren? Komt u niet uit uw woorden bij een condoleance? Een verzekeraar en verzorger van uitvaarten heeft daar een oplossing voor gevonden. Vanaf vandaag is de app 'ik condoleer' gratis te downloaden via de Apple Store voor iPhone of iPad en via Google Play voor Android.

Veel mensen ondervinden moeite bij het troosten van iemand die een naaste heeft verloren. Voor hen is het namelijk lastig om de juiste woorden te vinden. Daarom heeft een verzekeraar de app 'ik condoleer' ontwikkeld. Deze dienst helpt bij het verwoorden van medeleven door teksten aan te bieden; kort, langer of in dichtvorm, deze persoonlijk te maken met een naam en vervolgens te verzenden.

De app kent ruim 1.600 teksten en wordt aangevuld indien mensen mooie teksten en gedichten insturen. Een persoonlijke condoleance kunt u vervolgens direct verzenden via verschillende media, zoals Facebook, email, sms en Twitter.

Per post
Niet getreurd voor de mensen die liever een boodschap ouderwets per post sturen. Via de app is ook een condoleancekaart uit te kiezen.