Volledig scherm
Edge is de nieuwe standaardbrowser in Windows. © afp

Mozilla boos over browser Windows 10

Mozilla is niet te spreken over Windows 10. Mensen die updaten naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft krijgen de nieuwe browser Edge als standaardbrowser, ook al hebben ze een andere favoriete browser. In een open brief aan Microsoft uit CEO Chris Beard zijn zorgen over de actie.

Volgens Beard is de keuze van de standaardbrowser wel weer te herstellen, maar dat vergt volgens hem toch wat werk en dat vindt hij niet kunnen. De CEO zegt dat Windows 10 het onnodig moeilijk maakt voor gebruikers om voorkeurapplicaties in te stellen, vooral als die niet de voorkeur hebben van Microsoft.

"Mozilla geeft gebruikers de mogelijkheid zelf keuzes te maken en controle te houden over internet. Daar maken we onze producten voor", schrijft Beard aan Satya Nadella, zijn collega bij Microsoft. "We roepen Microsoft op jullie businesstactiek te heroverwegen en het recht van gebruikers om hun eigen applicaties te kiezen te respecteren. Dat kan door het makkelijker te maken om de keuzes die mensen hebben gemaakt te behouden."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement