Volledig scherm
© ap

Nederland kent 1 miljoen actieve twitter-accounts

UpdateNederland telt ongeveer 1 miljoen actieve twitteraars. Dat zijn mensen die een Twitteraccount hebben en maandelijks berichten verspreiden. 53 procent van deze groep is vrouw en 64 procent is tiener. De gemiddelde leeftijd van de twitteraar is 24.5 jaar (vrouwen 23, mannen 26).

Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse onderzoeksbureau Peerreach dat het Twittergebruik analyseert. Eind 2011 waren er zo'n 1,5 miljoen accounts. Daarna is het sociale medium in Nederland en Vlaanderen razendsnel gegroeid tot 5 miljoen Twitteraccounts. Daarvan zijn er ruim 1,05 miljoen actief, waarvan het overgrote deel in Nederland.

Peerreach keek ook naar de meest succesvolle twitteraars. De Nederlands-Indonesische voetballer Irfan Bachdim heeft de meeste volgers: 4,19 miljoen, gevold door zijn collega Robin van Persie met 3,82 miljoen volgers en dj Tiësto die door 2,23 miljoen mensen wordt gevolgd.

De meest invloedrijke Twitteraccounts zijn die van radio-dj Giel Beelen, actrice Carice van Houten en het cabaretduo Een Jurk (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven).

  1. Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Onderzoekers van de Universiteit Leuven hebben vandaag een lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van wifi-netwerken aangetoond. De ontdekking van de onderzoekers toont aan dat communicatie via wifi-netwerken niet veilig is. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe werd aangenomen dat dit type beveiliging juist zeer veilig was. Een definitieve oplossing van het lek moet nu van fabrikanten van computers, mobieltjes en routers komen.