Volledig scherm
Foto ter illustratie, niet van Murad en Nataly Osmann. © Flickr

'Negen mensen nodig om perfecte instagramfoto te maken'

Murad en Nataly Osman hebben samen meer dan vijf miljoen volgers op Instagram dankzij hun glamoureuze en inmiddels iconische vakantiefoto’s. Maar die kiekjes zijn niet zo makkelijk gemaakt. Ze vertellen wat er achter de schermen nodig is om het perfecte plaatje te krijgen.

Ze reizen de wereld rond als zogenoemde travel influencers en trakteren hun volgers op de prachtigste foto's. Heel herkenbare foto's, telkens hetzelfde format: Nataly die de hand van Murad vasthoudt terwijl ze met haar rug naar de camera staat. Ze lijkt hem zo mee te nemen naar de mooiste plekken op aarde. Het is hun doel om mensen te inspireren en daarmee verdienen ze hun inkomen. In 2016 haalde één van hun beelden de cover van het gerenommeerde magazine National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler is finally out in US with our cover 😉. There is a story about us and some new photos! Thanks to @bazaarbridein @nupurmehta18 and @mohitrai

137.8k Likes, 1,619 Comments - MURAD OSMANN (@muradosmann) on Instagram: "National Geographic Traveler is finally out in US with our cover 😉. There is a story about us and..."

Maar er komt heel wat werk bij kijken voordat het perfecte beeld ontstaat. ,,Het kost veel tijd om je voor te bereiden op de shoots,” vertelt Murad aan de Britse krant The Telegraph. ,,Tijdens de opnames zelf kan het snel gaan, maar als we op een locatie zijn waar jaarlijks miljoenen toeristen komen, duurt het soms meer dan een uur voordat we de goede foto hebben.”

Het Russische koppel krijgt dan ook veel hulp. Het duo heeft een team van zeven mensen dat voor hen werkt en hen op verschillende manieren assisteert. Hun team houdt bijvoorbeeld andere toeristen uit beeld. ,,Als je naar onze foto van de Taj Mahal kijkt, zul je geen andere mensen zien. Dankzij het vierkante formaat van de afbeelding heb ik ze uit het beeld kunnen croppen. Onze vrienden hielden de menigte aan beide zijden tegen zodat we het perfecte kiekje konden maken”, legt Murad uit.

Hoewel ze de mooiste plekken van de wereld kunnen bezoeken en daarmee hun geld verdienen, gaat het leven van travel influencers niet altijd over rozen, vindt Murad. ,,Je moet heel vroeg opstaan ​​om een ​​goede foto te kunnen nemen en je moet je er ontzettend goed op voorbereiden.” En ook op logistiek vlak kan het lastig zijn. “Je moet bereid zijn om al je energie te stoppen in het project. En je moet klaar zijn om te leven in luchthavens, treinen, bussen en auto’s, omdat het erom gaat snel van de ene plaats naar de andere te gaan.” Maar aan de prachtige foto's te zien zijn het offers die ze graag maken voor hun werk. 

#followmeto Lake Baikal with @natalyosmann. #следуйзамной к озеру Байкал. Ребят, кто смотрел передачу :)? Что думаете? Её можно посмотреть ещё в интернете на сайте Первого Канала.

227.3k Likes, 1,218 Comments - MURAD OSMANN (@muradosmann) on Instagram: "#followmeto Lake Baikal with @natalyosmann. #следуйзамной к озеру Байкал. Ребят, кто смотрел..."

My favorite one :) ....#followmeto Myanmar with my love @natalyosmann

252.5k Likes, 1,752 Comments - MURAD OSMANN (@muradosmann) on Instagram: "My favorite one :) ....#followmeto Myanmar with my love @natalyosmann"