Volledig scherm
Twee Pokémon Go-spelers © epa

'Pokémon Go is ideaal om een date te scoren'

,,Zoek een drukke locatie, spot een leuke Pokémon-trainer en maak een praatje". Volgens datingcoaches Tim Veninga en Sander Verkade is Pokémon Go de manier om een date te vinden. ,,Zelfs als je geen sociaal leven hebt, kun je binnen een uur een leuk iemand ontmoeten."

Quote

Je kunt nu samen een wandeling maken terwijl je op zoek gaat naar Pokémon.

Sander Verkade
Volledig scherm
© afp

Op de site Mannengeheim.nl hebben Tim en Sander een stappenplan opgesteld voor mensen die een date willen vinden via Pokémon Go. De datingcoaches noemen het een ontspannen en laagdrempelige manier om iemand tegen het lijf te lopen.

,,Het lijkt alsof mensen makkelijker ja zeggen tegen een Pokémon-date", vertelt Verkade. ,,Het is relaxter dan tegenover iemand zitten en een kop koffie drinken. Je kunt nu samen een wandeling maken terwijl je op zoek gaat naar Pokémon. Dan heb je meteen een gespreksonderwerp."

Het tweetal spreekt uit ervaring, zowel Veninga als Verkade zegt al een keer succesvolle date te hebben gehad met een Pokémon Go'er. ,,Voor mijn huis is een gym, waar spelers tegen elkaar spelen met Pokémon", zegt Veninga. ,,Als ik een leuke vrouw zie staan, ga ik naar buiten en is het ontzettend makkelijk om een praatje te maken."

Volledig scherm
Pokémon Go-spelers verzamelen op de Grote Markt in Haarlem © anp

Beter dan Tinder
Hun tips zijn vooral bedoeld voor vrouwen. Vooralsnog zijn de meeste Pokémon Go-spelers namelijk mannen. Al lijken ook steeds meer vrouwen de app te ontdekken. ,,Onze tips werken ook goed voor mannen die meer willen vangen dan Pokémon", zegt Verkade.

De datingcoaches beweren dat Pokémon Go beter werkt dan Tinder. Zo zijn er nu al veel meer mensen die de Pokémon-app hebben geinstalleerd. Dat aantal lijkt de komende tijd alleen maar te groeien.

Daarnaast werkt Pokémon Go beter en sneller. ,,Op datingsites zijn mensen soms overdreven kritisch", zegt Verkade. ,,Ze wisselen soms dagenlang berichten uit voordat ze elkaar zien. Na zo'n lange aanloop is de eerste afspraak vaak erg gespannen. Bij een Pokémon-date geldt dat niet. Pokémon Go is Tinder, maar dan in het echt. Zonder die gespannen sfeer."

Volledig scherm
De infographic die de datingcoaches maakten © Mannengeheim.n
  1. Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Onderzoekers van de Universiteit Leuven hebben vandaag een lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van wifi-netwerken aangetoond. De ontdekking van de onderzoekers toont aan dat communicatie via wifi-netwerken niet veilig is. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe werd aangenomen dat dit type beveiliging juist zeer veilig was. Een definitieve oplossing van het lek moet nu van fabrikanten van computers, mobieltjes en routers komen.