Volledig scherm
© anp

Pokémonzoekers van het spoor gehaald

In de jacht op Pokémon-figuurtjes zijn meerdere mensen op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

Spoorbeheerder ProRail heeft contact gehad met Nintendo, het bedrijf achter Pokémon. ProRail wil dat de makers het spel aanpassen, zodat de Pokémons uit de buurt van de spoorlijnen blijven. ,,Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden'', zegt een woordvoerder. Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail ,,de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen''.

Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn. De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is wereldwijd een hype. Volgens de politie levert dat soms gevaarlijke situaties op, wanneer gebruikers alleen naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Bovendien zijn de poppetjes soms verstopt op plekken die niet toegankelijk zijn, zoals een afdeling van het ziekenhuis AMC in Amsterdam.Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Respectloos’: Amsterdam en Den Haag spreken afschuw uit over ADO-bekladdingen

    ‘Respect­loos’: Amsterdam en Den Haag spreken afschuw uit over ADO-bekladdin­gen

    Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam doet aangifte van de door ADO-supporters aangebrachte bekladdingen in de hoofdstad. ‘Onaanvaardbaar’ vindt ze die. Supporters van de Haagse club reisden vannacht naar Amsterdam en lieten een spoor van antisemitische en haatdragende bekladdingen achter. Niet alleen werden hakenkruizen op voorwerpen gespoten, ook werd het monument De Dokwerker aangetast met groene en gele verf.