Volledig scherm
© RuneScape

Populaire online game RuneScape komt naar smartphones

Goed nieuws voor fans van het populaire onlinespel RuneScape. Het spel komt in 2018 naar iOS en Android. Dat maakte de ontwikkelaar vandaag bekend.

Ontwikkelaar Javex benadrukt dat het niet gaat om een aparte versie van het spel: bestaande en nieuwe accounts kunnen in 2018 zowel op pc als op mobiel gespeeld worden zonder dat de voortgang verloren gaat.

RuneScape is momenteel beschikbaar in twee versies: de moderne versie en een Old School versies, waarbij het spel hetzelfde is als toen het uitkwam in 2001. Veel spelers hebben de voorkeur voor laatstgenoemde, maar moeten dan wel rekening houden met sterk verouderde graphics. 

RuneScape is een MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game) waarbij het de bedoeling is om jouw karakter steeds verder te ontwikkelen in een fantasiewereld. Vooral het sociale aspect van het spel is populair: men kan chatten, vechten en onderhandelen met elkaar. Volgens het bedrijf hebben zeker 250 miljoen mensen een account gemaakt sinds de lancering in 2001.