Volledig scherm
© Bevii.com

Sociaal netwerk tracht studenten te lokken met vals noodbericht over schietpartij

Als deel van een marketingcampagne voor Bevii, een nieuwe sociaalnetwerksite, stuurde Taylor Robinette, studente aan de University of North Carolina, dinsdag een e-mail naar 17.000 medestudenten. De e-mail bootste de noodberichten na die normaal worden gestuurd bij een schietpartij op de campus, schrijft technologiewebsite CNET.

Volgens de e-mail werden er schoten afgevuurd op een 'blauw, ouderwets sociaal netwerk' en meldde de politie over 'gevallen van innovatie'. De 'schietpartij' zou meer dan 500 'slachtoffers' hebben gemaakt.

'Ik denk dat er een aantal negatieve reacties waren, maar sommige mensen waren ook positief en vonden de e-mail leuk', verklaarde Robinette.

Ze vertelde dat ze een paar maanden geleden een automatische e-mail lijst had opgesteld toen ze merkte dat niemand de domeinnaam 'alertcarolina.com' had geregistreerd.

De studente dacht origineel te zijn, toch kon ze niet op veel positieve reacties rekenen. Thomas Schroder, analist bij Square 1 bank, liet op Twitter weten dat dit waarschijnlijk de slechtste manier ooit was om gebruikers te lokken. Ook medestudenten gaven Bevii op Twitter ervan langs.

Volgens Stan Waddell, interim-chef IT van de universiteit, is de sociaalnetwerksite nu geblokkeerd op alle computers op de campus. 'Mochten de studenten geen lid zijn geweest van onze universiteit hadden we juridische stappen genomen', zegt Ramon Padilla, vicevoorzitter van de universiteit.

De universiteit laat weten dat er voorlopig geen tuchtmaatregelen worden genomen.