Volledig scherm
Steve Jobs. © REUTERS

'Steve Jobs wilde Willy Wonka-actie bij Apple'

Steve Jobs had een Willy Wonka-actie in gedachte voor de verkoop van de iMac van Apple. De miljoenste koper zou een gouden ticket in de doos van de computer moeten vinden en dat zou recht geven op de volledige teruggave van het aankoopbedrag. Dat staat in het gisteren verschenen boek 'Insaneley Simple: The Obsession That Drives Apple's Succes' van auteur Ken Segall.

Volledig scherm
Johnny Depp als Willy Wonka.

Apple-baas Jobs had echter nog meer in petto voor de vinder van het gouden ticket. Zo zou de gelukkige samen met zijn of haar familie overgevlogen worden naar Apple's hoofdkwartier in Cupertino. Jobs zou daar zelf een rondleiding geven in een echt Willy Wonka-kostuum, inclusief hoge hoed.

MacRumors schrijft dat de plannen van Jobs zich al in een vergevorderd stadium bevonden. Het designteam van Apple zou zelfs al bezig zijn geweest om het gouden ticket te ontwerpen. Het hele feest ging echter niet door, omdat de collega's van Jobs niets zagen in het plan.

Wet
Naar verluidt zouden ze enorm hebben gelachen om het idee, maar ze zagen er niets in om het uiteindelijk ook echt uit te voeren. Ze hadden daarvoor een sterk argument. De Californische wet schrijft namelijk voor dat men ook zonder aankoop - van in dit geval een iMac - aan de actie mee moet kunnen doen. Dat wilde Apple natuurlijk niet, want zo bestond het risico dat de winnaar iemand zou zijn die niet eens een iMac had of geen echte fan van Apple zou zijn.