Volledig scherm
© REUTERS

Twitter-medewerkster haalt account Trump korte tijd uit de lucht

Het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump @realdonaldtrump is vannacht korte tijd uit de lucht geweest. Volgens Twitter was sprake van een 'menselijke fout' van een Twitter-medewerker, maar dat werd later bijgesteld. Er zou sprake zijn van opzet.  

Een medewerkster die aan haar laatste werkdag bezig was bij het bedrijf zou het account van de president bewust uit de lucht hebben gehaald, zo schrijft CNN. De storing duurde zo'n elf minuten. Twitter zegt de zaak tot op de bodem uit te zullen zoeken en stappen te zullen ondernemen om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

Trump gebruikt het platform veelvuldig om beslissingen, mededelingen en commentaren op gebeurtenissen met zijn volgers te delen. Vlak na de storing stuurde de president alweer diverse tweets de wereld in, onder meer over belastinghervorming en over fraude bij de Democraten.

Trump heeft 
41,7 miljoen volgers op zijn persoonlijke Twitter-account. Op zijn tweede account, het officiële account van de president van de Verenigde Staten @POTUS, heeft hij nog eens ruim 20 miljoen volgers.