Volledig scherm
© Getty Images

Update Pokémon Go reset per ongeluk talloze accounts

Een update van het razend populaire smartphonespel Pokémon Go drijft sommige gebruikers tot wanhoop. Door de update zijn honderden spelers hun zorgvuldig verzamelde Pokémon in één klap kwijt.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA

Pokémon Go heeft in de nacht van zaterdag op zondag een update ondergaan, maar die is niet bij elke speler van de app in goede aarde gevallen. Zo zijn sommigen opgestaan met een stevige kater nu blijkt dat hun zorgvuldig opgebouwde resultaat van de afgelopen drie weken met de noorderzon is vertrokken.  

Op social media uiten de Pokémonjagers hun ongenoegen over het verlies. ,,Na de update is mijn account gereset naar het prille begin. Ik ben mijn Pokémon kwijt en het geld dat ik er instopte", schreef een van hen. Een ander: ,,Ik probeer kalm te blijven, maar ik ben al mijn Pokémon en 'levels' verloren. Nog iemand met dit probleem?"

Tranen
Eén speler barstte naar eigen zeggen in tranen uit. ,,Mijn app is gereset en ik ben alles kwijt. Ik behaalde level 14 en ik ving vandaag nog Charmander. Op dit moment ben ik aan het huilen."

Sommige getroffen spelers hebben ontwikkelaar Niantic gevraagd om hen het geld dat ze in het spel hebben gestoken terug te betalen. Een mogelijke oplossing voor de reset zou zijn het uitloggen in Google Mail in de Safari-app, op de iPhone.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement