Zeldzame Pokémon veroorzaakt hysterie in Central Park

De beelden weerspiegelen de totale gekte rond het populaire spel Pokémon. Honderden spelers van het spel betraden donderdagavond (lokale tijd) Central Park in New York, sommigen springend uit hun auto, iedereen starend op het beeldscherm van zijn of haar smartphone. Er bevond zich een zeldzame Vaporeon ergens tussen de bomen. Die wil iedereen wel hebben.

Volledig scherm
Een Vaporeon uit Pokémon Go. © kos

De video van de 'jacht' gaat rond op sociale media. Rond elf uur donderdagavond zijn honderden Pokémon Go-adepten in het park in Manhatten. Ze komen aangelopen in een eindeloze stroom mensen. Anderen zijn met de auto, springen uit hun voertuig en smijten de deur dicht.

,,Oh mijn god", hoor je iemand zeggen. ,,Er is daar een Vaporeon, daarom rent iedereen." Een Vaporeon is een van de Pokémon die onder water kan leven. Het figuurtje evolueert vanuit Eevee en is een van de zeldzamere Pokémon.

Quote

Oh mijn god. Er is daar een Vaporeon

Nederland
Pokémon Go is de spelhit van 2016. Via de mobiele telefoon kunnen virtuele wezentjes gezocht en gevangen worden. Om zoveel mogelijk Pokémon te vangen, en zo een goede trainer te worden, moet je dus naar buiten.

Vandaag werd de app ook officieel gelanceerd in onder meer Nederland. Een op de tien Nederlanders speelde het echter spel al, zo bleek afgelopen week uit een onderzoek van Multiscope. Het vrijkomen van de app zorgde vandaag voor drukte op de servers. Verschillende servers raakten overbelast of waren moeilijk bereikbaar.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement