Volledig scherm
© Rob Engelaar

19 Achterhoekers in ziekenhuis door corona

DOETINCHEM Op dit moment worden 19 Achterhoekers verpleegd in het ziekenhuis vanwege besmetting door het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

De rijksdienst vindt dit een betere en eerlijker vergelijking dan het noemen van de geregistreerde besmettingen.Het aantal geregistreerde coronapatiënten zegt niet alles over de hoeveelheid besmettingen. 

Het gaat alleen om mensen die een test hebben gedaan en bij wie het virus is geconstateerd. Lang niet iedereen met klachten wordt getest. Maandag werd bekend dat er 69 Achterhoekers het virus geregistreerd onder de leden hebben.

Relatief weinig

Op de meest recente kaart van het RIVM blijkt dat het virus in de Achterhoek nog relatief weinig heeft toegeslagen vergeleken met bijna alle andere regio's in het land. 

Doetinchem is in de Achterhoek koploper met 5 ziekenhuisopnames, Montferland en Doesburg hebben er elk 3. In Oost Gelre en Oude IJsselstreek zijn elk 2 inwoners opgenomen vanwege coronaklachten. Uit de gemeenten Bronckhorst, Winterswijk, Berkelland en Aalten is elk 1 inwoner opgenomen in het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem