De leerlingen die samen het lied zingen.
Volledig scherm
De leerlingen die samen het lied zingen. © Videostill

Achterhoekse kinderen nemen lied op over coronatijd: ‘Niet naar sport, muziek en vrienden’

videoDOETINCHEM - Tientallen musicalleerlingen uit de Achterhoek en Liemers hebben een ‘coronalied’ opgenomen. Het nummer ‘Morgen’ uit de bekende musical Annie is omgetoverd tot een lied dat gaat over hoe kinderen de coronatijd beleven. 

Vanwege het coronavirus kunnen de kinderen momenteel niet naar muziek- of theaterles. ‘Eerst was ik nog blij. Geen zorgen, hoefde niet naar school, geen huiswerk morgen. Lekker vrij. Dat ging voorbij. Want we mogen ook niet naar sport, niet naar muziek, niet naar vrienden. Tot aan mei', zingen de leerlingen in het lied. 

Ze zingen onder meer over de online lessen die ze krijgen, hoe dit eraan toegaat en de irritaties die thuis soms hoog kunnen oplopen. 

Appelflappen bakken 

Behalve met het nummer zijn de kinderen ook met een ander project bezig. Zo doen ze acties om mensen in deze tijd een hart onder de riem te steken. Een leerling heeft bijvoorbeeld appelflappen gebakken en naar een verzorgingstehuis gebracht, een ander heeft een groot hartschilderij gemaakt voor haar alleenstaande buurvrouw. Ook zijn er briefjes met lieve teksten geschreven en in de bus gedaan bij buurtbewoners. 

Van deze activiteiten maken de leerlingen korte filmpjes. De bedoeling is dat er uiteindelijk een nieuw lied verschijnt, met fragmenten uit die filmpjes: ‘Je bent niet alleen'. 

Bekijk hieronder de clip van het nummer Morgen. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem