De Arriva-trein Winterswijk-Zutphen op het station Ruurlo.
Volledig scherm
De Arriva-trein Winterswijk-Zutphen op het station Ruurlo. © Peter Zandee

Achterhoekse treinen van Arriva gaan weer twee keer per uur rijden; bussen rijden vanaf 2 juni

DOETINCHEM - De treinen in de Achterhoek gaan weer de reguliere dienstregeling oppakken. Dat betekent dat de treinen vanaf 25 mei weer twee keer per uur rijden tussen Arnhem, via Doetinchem naar Winterswijk en tussen Zutphen en Winterswijk. 

Eerder deze week had vervoerder Arriva al laten weten extra treinstellen in te willen zetten om de drukte in de ochtend- en avondspits op te vangen. 

Het was zo druk geworden, dat reizigers zich niet of nauwelijks aan de RIVM-regels konden houden. Arriva laat ook weten dat de komende periode weer gecontroleerd gaat worden op vervoersbewijzen. Naast een geldig vervoersbewijs moeten reizigers vanaf 1 juni ook een mondkapje dragen.

Bussen

Vanaf 2 juni wordt ook weer de reguliere dienstregeling voor het busvervoer in de Achterhoek opgestart door Arriva. Dat geldt echter niet voor de zogenoemde vlinderbussen en de buurtbussen. Met name de buurtbussen worden vaak gereden door vrijwilligers die zelf in de risicogroep van corona vallen. 

Daarom kiest Arriva ervoor deze bussen voorlopig nog niet in te zetten. Ook de Daybreaker, de nachttrein tussen Arnhem en Winterswijk, komt voorlopig te vervallen. 

Arriva doet wel de oproep alleen voor het ov te kiezen als het echt niet anders kan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem