Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus.
Volledig scherm
Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus. © Rob Engelaar

Amper nieuwe coronabesmettingen in de Achterhoek: alleen in Doetinchem één erbij

DOETINCHEM - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in de Achterhoek is amper gestegen. In een dag tijd is er slechts één patiënt bij gekomen, in Doetinchem. Het aantal mensen bij wie in Doetinchem het coronavirus is vastgesteld komt daardoor op 24.

In de andere gemeenten zijn er het afgelopen etmaal geen nieuwe coronapatiënten bij gekomen, blijkt uit cijfers van het RIVM. 

In de Achterhoek is nu in totaal bij 69 mensen het coronavirus geconstateerd. Winterswijk heeft nog steeds de minste van deze regio (vier), gevolgd door Aalten en Berkelland met beide vijf besmettingen. In Bronckhorst bleef het bij elf bevestigde besmettingen, in Montferland en Oude IJsselstreek beide bij tien.

Uitbraak in verpleeghuizen

Afgelopen weekend werd bekend dat bij in totaal vier bewoners van verpleeghuizen van Azora (twee mensen in Varsseveld en één in zowel Ulft als Silvolde) het coronavirus is vastgesteld. De cliënten worden in afzondering verpleegd, of samen met de andere patiënten in één ruimte.

Het aantal geregistreerde coronapatiënten zegt niet alles over de hoeveelheid besmettingen in de regio. Het gaat hier alleen om mensen die een test hebben gedaan en bij wie het virus is geconstateerd. Lang niet iedereen met klachten wordt getest.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem