Volledig scherm
© Defensie

Boumans reikt twee insignes uit in Doetinchem

DOETINCHEM - Mark Boumans, burgemeester van de gemeente Doetinchem, reikt op de Doetinchemse Veteranendag komende zaterdag twee draaginsignes uit. In beide gevallen gaat het om militairen die deelnamen aan een UNIFIL-missie in Libanon (1979-1985).

In 1988 werd de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan dertien VN-vredesmachten die tussen 1948 en 1988 vredesmissies hebben uitgevoerd. Nederland nam aan acht van deze vredesmissies deel. In 2015 besloot het kabinet om militairen die hiervoor zijn uitgezonden een draaginsigne toe te kennen. Sinds 2016 zijn er 19 zogenaamde draaginsignes uitgereikt aan Doetinchemse militairen.  Daar komen er dus zaterdag twee bij. 

Herdenking

De Doetinchemse Veteranendag begint 16 juni om 10:15 uur met een herdenking bij het monument voor oud-Indiëgangers in het Mark Tennantplantsoen. Na een korte plechtigheid gaat het gezelschap naar het gemeentehuis, waar burgemeester Boumans met de veteranen in gesprek gaat.

Vanaf 12 uur is er een programma op het stadhuisplein dat is verzorgd door de Stichting Veteranen Oost Nederland. De middag staat in het teken van ontmoeten en kennismaken met veteranen door middel van demonstraties op het plein voor het stadhuis. Hierbij zijn onder andere de Nederlandse UNIFIL Vereniging (missie Libanon) en Defensie met enkele voertuigen aanwezig. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem