De Graafschapspeler Ted van de Pavert: iedereen moet wennen aan 1,5 metersamenleving

VIDEODOETINCHEM - De Graafschapspeler Ted van de Pavert legt op uitnodiging van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Nederland voor slimmerchillen.nl in een video uit wat de nieuwe coronaregels voor hem betekenen. Hoe ze zijn dagelijks leven als persoon en als speler beïnvloeden. ,,Iedereen moet wennen aan de 1,5 metersamenleving."

Van de Pavert: ,,Dat is met voetbal toch erg lastig. Je komt toch veel in duels met elkaar. We trainen momenteel aangepast. Als we trainen moeten we omgekleed op de club komen en na de training zo snel mogelijk weer wegwezen. Dat is wel even wennen, vooral in een teamsport."

Voorlopig geen leuke dingen

Het afstand houden lukt volgens Van de Pavert tot nu toe wel redelijk. Ook al omdat er door de technische staf goed rekening mee wordt gehouden. ,,Maar ja, de leuke oefeningen zoals een partijtje, het voorbereiden op wedstrijden en wedstrijden spelen, dat zit er voorlopig nog niet in.”

Hij beperkt zich in het sociale leven tot contacten met zijn beste vrienden, broers en ouders en raadt jongeren aan vooral te facetimen en zeker te blijven sporten. ,,Blijf elkaar een beetje uitdagen.”

Ted van de Pavert in actie.
Volledig scherm
Ted van de Pavert in actie. © BSR Agency

Campagne

‘Slimmer chillen = corona killen’ is een gezamenlijke campagne van de veiligheidsregio’s Hollands Midden, Zuid-Holland Zuid, Kennemerland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Groningen, Gelderland Midden en Noord- en Oost-Gelderland. Het doel is jongeren op ideeën brengen hoe ze coronaproof contact kunnen onderhouden met hun vrienden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem