Volledig scherm
Het voormalige pand van de sociale dienst aan de Louise de Colignystraat in Doetinchem staat te koop. Foto: Theo Kock © Theo Kock

Doetinchem zet monument te koop vanwege bezuiniging

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem zet het pand aan de Louise de Colignystraat te koop, waar in het verleden de sociale dienst in huisde. Het gebouw, dat staat in de Doetinchemse woonwijk De Pas, is sinds 2016 gemeentelijk monument. 

De gemeente wil het pand verkopen om zo geld te genereren voor de broodnodige bezuinigingen. Doetinchem heeft over 2019 te kampen met een dreigend tekort van 9 miljoen euro.  

Het pand wordt op dit moment verhuurd aan meerdere ondernemers, onder wie het Yoga Huis. Dinsdagmiddag zijn de huurders ingelicht door de gemeente over de verkoopplannen. 

Gegadigden kunnen een plan en een bieding indienen bij de gemeente binnen een gestelde periode. Het college van Doetinchem beslist welk plan het best voldoet aan de beoordelingscriteria. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem