Doetinchemmers vergeten hun zorgen tijdens verwendag: ‘Dit is zo'n warm gebaar’

videoDOETINCHEM - Pure verwennerij. Daar draait het vandaag om op het Graafschap College in Doetinchem. Zo'n 40 Doetinchemmers genieten daar van een verwendag, vol schoonheidsbehandelingen en kappersbeurten.

Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Odylle van der Velden (56), als een jonge kapster haar haren aan het wassen is. De Doetinchemse beleeft op het Graafschap College een dag die ze nooit meer zal vergeten. 

‘Enorm goed verzorgd’

Volledig scherm
Verwendag op het Graafschap College in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

,,Overweldigend is het. We worden zó goed verzorgd. Hoe ze je hier verzorgen; niet normaal”, zegt ze vol enthousiasme. Zo'n 75 mbo-studenten van de opleiding Uiterlijke Verzorging leggen de Doetinchemmers in de watten, op initiatief van het Graafschap College en het Buurtplein. Het gaat volgens Anjo Racz, buurtcoach van het Buurtplein, om mensen die het om wat voor reden dan ook écht verdienen. 

Ook Van der Velden heeft een emotionele tijd achter de rug, sinds haar recente verhuizing van Brabant naar Doetinchem. ,,Ik moest m'n moeder van 85 in Brabant achterlaten en heb met veel problemen gezeten hier. Ook financieel. De emoties komen er vandaag uit.”

Alle zorgen vergeten

Op de verwendag vindt ze lotgenoten. Zoals Annet Vriezen (58). Terwijl een student haar haren verft, vertelt ze over hoe ze geniet. ,,Ik kan alles van me afzetten, even al m'n zorgen vergeten. Geweldig.” 

De 78-jarige Pieta Draaisma wordt het even te veel als ze vertelt over de dag. ,,Dit is zo'n warm gebaar.” Vooral van de schoonheidsbehandeling heeft Draaisma genoten. ,,Het was zo fijn. M’n nagels, lippen, wenkbrauwen: overal was aandacht voor. En dan ook nog zo’n heerlijke massage.”

Quote

Overweldi­gend is het. We worden zó goed verzorgd. Hoe ze je hier verzorgen; niet normaal

Odylle van der Velden

Eenzaamheid

Volledig scherm
Het is de tweede Verwendag die georganiseerd is op de Doetinchemse school. Vorig jaar was de eerste. © Jan Ruland van den Brink

Ze geniet van het leven, zoveel als het lukt sinds ze nog alleen in de stad woont omdat haar partner overleed. ,,Ik ken veel mensen, klets met iedereen en ben zorgzaam.

Ik ben een mensenmens en doe er alles aan onder de mensen te blijven komen. Maar soms heb ik ook echt wel gevoelens van eenzaamheid. Zo'n dag is daarom nu pure ontspanning. Prachtig!”

Het is de tweede Verwendag die georganiseerd is op de school. Vorig jaar was de eerste. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem