Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

‘Drugskapper’ blijft dealen en wordt opgepakt na maandenlang onderzoek

DOETINCHEM - Drie mensen zijn afgelopen weekend opgepakt in Doetinchem na een maandenlang onderzoek naar drugshandel in en om de stad. Eén van de drie, een 26-jarige man zonder vast adres, werd vorig jaar ook al opgepakt voor hetzelfde vergrijp.

Hij heeft daarvoor een tijd in de cel gezeten en was sinds afgelopen zomer weer vrij onder voorwaarden. De man zat dus nog in zijn proeftijd toen hij zaterdag werd gearresteerd. ,,Hij had ook een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich”, zegt een woordvoerder van de politie.

De andere twee aangehouden verdachten zijn een 19-jarige vrouw uit Doetinchem en een man van 40 uit Ulft. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten, de man uit Ulft zit nog vast voor onderzoek en verhoor in deze zaak. Beiden hadden geen drugs bij zich.

De 26-jarige man zonder vast adres die afgelopen weekend is opgepakt in een onderzoek naar drugshandel in en om Doetinchem, ging gewoon door met drugs dealen nadat hij vrij was onder voorwaarden sinds afgelopen zomer. De man zat nog in zijn proeftijd nadat hij vorig jaar ook was opgepakt voor drugshandel. De politie deed toen een inval in twee woningen in Doetinchem en zijn kapperszaak aan de Nieuwstad in het centrum. ,,Deze aanhoudingen hebben daar inderdaad mee te maken”, zegt een woordvoerder van de politie in Doetinchem.

Dealen in cocaïne en heroïne

Volledig scherm
Inval van de politie in de kapperszaak in Doetinchem, februari 2019. © DG

Bij de invallen in de huizen begin februari vorig jaar werden onder meer harddrugs en duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. In de kapperszaak is niets gevonden. De man zou sinds februari 2017 gehandeld hebben in cocaïne en heroïne. Hij zat daarna een tijd vast, maar werd afgelopen zomer vrijgelaten. Daar was hij blij mee omdat hij zo zijn kapperszaak overeind kon houden, vertelde hij de rechter.

Maar kennelijk kon hij de drugs niet loslaten, want toen hij afgelopen weekend werd opgepakt vonden agenten een kleine hoeveelheid harddrugs bij hem. Onderzocht wordt nog om welke soort drugs het gaat. Omdat de man pas sinds afgelopen zomer weer vrij was onder voorwaarden, blijft hij in de cel in afwachting van een beslissing van de rechter-commissaris.

De aanhoudingen in Doetinchem waren de afronding van een maandenlang onderzoek naar drugshandel in de stad en daarbuiten. Met de arrestaties is het onderzoek rond, aldus de politiewoordvoerder.

De 19-jarige vrouw uit Doetinchem die is opgepakt is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Zij had geen drugs bij zich, aldus de politie, net als een 40-jarige man uit Ulft die ook is gearresteerd. Hij zit nog wel vast voor verhoor.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem