Volledig scherm
Er wordt drie maanden lang in vier fases gewerkt aan de Liemersweg in Doetinchem. © Google Streetview

Drukker in Doetinchem door werk aan Liemersweg

DOETINCHEM - Op de invalswegen naar Doetinchem is het maandag drukker dan normaal, als gevolg van de start van de werkzaamheden aan de Liemersweg. Hier wordt gewerkt aan onder meer het vervangen van het asfalt en het verbeteren van de berm.

De Liemersweg (N813) is een belangrijke verbindingsweg tussen Wehl en Doetinchem en tussen het centrum en wijk De Huet. De werkzaamheden zijn vandaag (maandag) begonnen en duren nog tot eind november. Als gevolg van de afsluiting van de weg is het onder meer extra druk op de Europaweg.

Vier fases

Het werk aan de Liemersweg is opgedeeld in vier fases, om de overlast te verdelen. In de eerste fase, die vandaag is begonnen, is het deel tussen de kruising met de Europaweg tot aan Sportpark Zuid dicht tot en met 20 september.

Daarna wordt van 23 september tot en met 19 oktober gewerkt aan het deel tussen Sportpark Zuid en de kruising met de Energieweg en Plattenburgstraat. Vervolgens is het stuk vanaf deze kruising tot aan de rotonde met de Edisonstraat en Plattenburgstraat aan de beurt (21 oktober tot en met 16 november) en als laatste wordt vanaf 18 november gewerkt aan het deel tussen de rotonde Edisonstraat/ Plattenburgstraat en de bebouwde komgrens. Het werk eindigt daar op 29 november en dan is ook de reconstructie volledig afgerond.

Tijdens het wegwerk zijn er omleidingen die met borden worden aangegeven. De routes worden ruim van tevoren aangekondigd op de verschillende invalswegen naar de stad. Op de site buha.nl/liemersweg staat alle informatie over de wegwerkzaamheden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem