Verpleegkundigen aan het werk op een corona-afdeling.
Volledig scherm
Verpleegkundigen aan het werk op een corona-afdeling. © Gerlach Hochstenbach

Lichte stijging van aantal Achterhoekers in ziekenhuis

DOETINCHEM - Op dit moment worden 23 Achterhoekers verpleegd in het ziekenhuis vanwege besmetting met het coronavirus. Dat is een stijging van twee opgenomen patiënten. Daarmee blijft de regio één van de minst getroffen regio’s in het land. 

In Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn ten opzichte van donderdagmiddag een extra opname geteld. In de ziekenhuizen liggen nu zes Doetinchemmers en vier inwoners van Oude IJsselstreek met coronaklachten. Montferland en Doesburg hebben er elk 3. Uit Oost Gelre zijn twee inwoners opgenomen vanwege coronaklachten en uit de gemeenten Bronckhorst, Berkelland en Aalten ligt elk één iemand met een coronabesmetting in het ziekenhuis.

Niet exact

Het kan overigens zijn dat de cijfers niet exact kloppen, omdat het RIVM ook op later moment soms de cijfers krijgt van de betreffende ziekenhuizen.

In de Achterhoek is van vijf mensen bekend dat zij zijn overleden vanwege een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van de gemeenten Oost Gelre (twee), Aalten, Montferland en Oude IJsselstreek.

De Achterhoek telt relatief heel weinig patiënten met coronaklachten in het ziekenhuis. Dit zijn de cijfers van donderdag.
Volledig scherm
De Achterhoek telt relatief heel weinig patiënten met coronaklachten in het ziekenhuis. Dit zijn de cijfers van donderdag. © M Kuster

In samenwerking met indebuurt Doetinchem