Volledig scherm
Een baby-egeltje wordt bijgevoerd bij de dierenambulance Doetinchem-Winterswijk. © Videostill

Moederegel komt niet opdagen, nest met vijf egeltjes gered

DOETINCHEM - Een nest van vijf egeltjes is gered door een bewoonster van de nieuwe wijk Wijnbergen in Doetinchem. De vrouw belde de dierenambulance Doetinchem/Winterswijk toen ze ontdekte dat de moeder van de egeltjes niet meer kwam opdagen.

De vrouw had het nest, met aanvankelijk zes egeltjes, vorige week al ontdekt onder een zeil in haar tuin. Toen had ze al contact gezocht met de dierenambulance. Die adviseerde de moederegel bij te voederen door droge kattenbrokjes te plaatsen.

Couveuse

Deze week merkte de bewoonster op dat de moederegel niet meer bij het nest kwam. Ze belde de dierenambulance die de hongerige egeltjes direct in een couveuse naar egelopvang Karuna in Haarlo bracht. 

Op de Facebooksite van de dierenambulance is te zien hoe een van de egeltjes daar voeding krijgt. Vijf van de zes egeltjes hebben het overleefd en zouden inmiddels het dubbele wegen van toen ze de opvang werden binnengebracht. 

Op Facebook spreekt de dierenambulance het vermoeden uit dat de moederegel is verongelukt. Het is niet zo dat de moederegel is gestoord door de bewoonster. ,,Er was absolute rust rond het nest", zegt een medewerker van de dierenambulance. ,,Die is niet verstoord door het plaatsen van kattenbrokjes. De egelbescherming roept zelfs op de egels op deze manier te helpen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem