Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Mooiland verkoopt Doetinchemse woningen aan Sité

DOETINCHEM - Sité Woondiensten neemt 66 huurwoningen in Doetinchem over van de landelijke woningcorporatie Mooiland. Het gaat om 28 appartementen en 38 eengezinswoningen die staan in de wijk De Huet.

De bewoners van de woningen zijn inmiddels ingelicht door Mooiland. De woningen gaan 28 februari over naar Sité. De komende periode gaat Sité persoonlijk bij de bewoners langs, om kennis te maken. De eengezinswoningen staan aan de Moerbeibloesem en de Perzikbloesem, de appartementen aan de Henri Dunantlaan.

‘Woningen zien er goed uit’

De woningen zijn gebouwd in de jaren 80 van de vorige eeuw. Mooiland, dat vooral in Noord-Brabant actief is, gaat meer woningen buiten deze provincie verkopen.

,,De woningen zien er goed uit”, zegt Els Birkenhäger, bestuurder van Sité, dat in totaal 7900 huurwoningen heeft in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. ,,We nemen de woningen over omdat we ons verantwoordelijk voelen voor de voorraad sociale huurwoningen in de twee gemeenten. We vinden het belangrijk dat de huidige bewoners hier betaalbaar kunnen blijven wonen. Dat kan anders zijn wanneer de woningen door een commerciële partij worden opgekocht.”

Birkenhäger wil niet zeggen hoeveel de aankoop van de 66 huurwoningen kost. ,,Het is niet uitgesloten dat we in de toekomst vaker woningen van andere corporaties overnemen. Het noemen van het bedrag zou niet goed zijn voor onze onderhandelingspositie’”, verklaart de bestuurder.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem