Sky Motion in actie in schouwburg Amphion, toen het nog kon.
Volledig scherm
Sky Motion in actie in schouwburg Amphion, toen het nog kon. © Jan Ruland van den Brink

Noodkreet van gemeenteraad Doetinchem voor provinciale steun aan cultuursector

DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem heeft op initiatief van GroenLinks een oproep geplaatst richting de provincie Gelderland om een financieel steunpakket te maken voor de Gelderse cultuursector.

Volgens de gemeenteraad is de ‘culturele sector ongenadig hard getroffen’ door de coronacrisis. Evenementen zijn afgelast en instellingen hebben de deuren moeten sluiten.

Cultuurmakers hebben hun inkomsten zien verdampen. Opgeroepen wordt een financieel noodpakket samen te stellen, waar de cultuur- en erfgoedsector een beroep op kan doen om door ‘deze zware periode’ heen te komen. ‘Dit gaat de gemeente alleen niet lukken. We hebben daarvoor de provincie bitter hard nodig’.

Behoud

De oproep richt zich met name op het behoud van de culturele infrastructuur in de provincie en meer nog in de Achterhoek. Gewezen wordt naar het aanbod in Doetinchem met schouwburg Amphion, de Gruitpoort, Stadsmuseum en muziekschool.

‘Deze instellingen komen vaak niet in aanmerking voor rijksmiddelen, maar verzorgen wel het culturele aanbond in de regio’, schrijft de gemeenteraad in de oproep. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem