Nu al tekort aan neerslag, terwijl april nóg droger wordt dan normaal

VIDEOEr zijn nu al grote zorgen over de droogte. De grondwaterstand is weer lager dan normaal, er is al een neerslagtekort en dan moet de traditioneel droogste maand van het jaar nog beginnen: april. De droogte heeft gevolgen voor de natuur en de landbouw, de drinkwatervoorziening, huizen kunnen gaan verzakken en het gevaar op bosbranden wordt groter.

4 reacties

 • Dree

  2 weken geleden
  @ Jeroen Probleem speelt vooral in het oosten van het land en het ijsselmeer is te ver weg.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  John Mulder Misschien moeten boeren overwegen hun grootschalige landbouw om te vormen. Kleine percelen met daartussen sloten en bomen rijen. Accepteer dat het land soms te nat is of te droog. Ga over naar gewassen die beter bestand zijn tegen droogte. Besproei alleen bij de wortels door de aanleg van een bewateringssysteem. Wees creatief.
 • Jeroen

  2 weken geleden
  Ik reed in februari over de Afsluitdijk. De spuisluizen stonden open. Een hele rivier zoetwater verdween zo in de Waddenzee.
 • Carine Boijmans

  2 weken geleden
  Ik denk dat je als gewone burger ook je steentje kunt bijdragen. Zo kan ik niet begrijpen dat mensen hun stoep urenlang met de hogedrukreiniger staan schoon te spuiten, en zo zijn er wel meer voorbeelden van onnodige verkwisting van goed drinkwater. Carine Boijmans

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Waarom Theo Hiddema ineens uit de politiek stapte
  Play

  Waarom Theo Hiddema ineens uit de politiek stapte

 2. Kabinet presenteert stappenplan voor komende maanden: 'Einde in zicht'
  Play

  Kabinet presen­teert stappen­plan voor komende maanden: 'Einde in zicht'