Volledig scherm
Een drugsdeal. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM wil 240.000 euro van vermeende drugsdealer (26) uit Doetinchem

ZUTPHEN/DOETINCHEM - Het Openbaar Ministerie wil 240.000 euro van een 26-jarige Doetinchemmer die twee jaar lang harddrugs in en rond Doetinchem gedeald zou hebben. Dat bleek donderdag tijdens een pro formazitting waar de ontnemingsvordering aan de orde kwam.

De raadsvrouwe van de Doetinchemmer plaatste vraagtekens bij dat bedrag, omdat de tenlastegelegde pleegperiode in haar ogen door het OM onterecht was opgerekt van één naar twee jaar. 

De verdachte werd op 5 februari opgepakt tijdens een grootscheepse actie van de politie. Er werden invallen gedaan in drie woningen in het centrum van Doetinchem en een kapperszaak. De verdachte is de eigenaar van de kapperszaak. 

Drugs gekocht

Ze verwees naar getuigen die tussen acht en twaalf maanden mogelijk drugs bij haar cliënt gekocht zouden hebben. De officier van justitie was niet onder de indruk en verwees op zijn beurt naar drie afnemers die minstens twee jaar (februari 2017-februari 2019) bij de Doetinchemmer cocaïne en/of heroïne hadden gehaald. 

De zaak tegen de Doetinchemmer, die ook wordt verdacht van het inrijden op de politie, werd voor onbepaalde tijd aangehouden. Dit omdat er nog elf getuigen gehoord moeten worden. Ook de zaak tegen de medeverdachte, een 21-jarige Doetinchemmer, wordt later dit jaar behandeld.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem