Volledig scherm
Stadion De Vijverberg. © ANP

Opvallend ‘bedankje’: Ajax-hooligans bekladden De Vijverberg met graffiti

Ajax-hooligans hebben delen van stadion De Vijverberg in Doetinchem vannacht bespoten met graffiti. Het gaat om de Imis Crew en Ultras Amsterdam, die zichzelf beschouwen als de harde kern van de voetbalclub uit Amsterdam.

Onduidelijk is waarom de ‘fans’ afgelopen nacht het Graafschap-stadion hebben beklad. Woensdag werd Ajax kampioen op de Vijverberg. De supporters van De Graafschap gaven het feest wat daarop volgde extra cachet door massaal aanwezig te blijven voor de eerbewijzen. 

De actie kan dan ook niet op veel waardering rekenen, blijkt uit reacties onder het Facebook-bericht van Voetbal Ultras, een pagina die allerlei acties van fanatieke voetbalfans verzamelt en publiceert.

De bekladdingen zijn onder meer gespoten op stoeltjes in het vak waar de Brigata Tifosi zit, de fanatieke fans van De Graafschap. De club heeft nog tot woensdag om de bekladdingen schoon te maken, als de return in de play- offs tegen SC Cambuur wordt gespeeld in Doetinchem. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem