Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

‘Pakketbezorger’ laat Doetinchemmer (29) in de val lopen voor invoeren van cocaïne

DOETINCHEM - Een 29-jarige man uit Doetinchem moet zes maanden de cel in voor het invoeren van cocaïne. Dat heeft de rechter bepaald. De man werd gepakt toen een politieagent hem het pakketje als postbezorger kwam brengen.

Het pakketje met ruim 680 gram dat de man had besteld werd op 23 december door de douane op luchthaven Schiphol onderschept. Het adres van de Doetinchemmer stond erop, maar een andere naam.

De ingeschakelde politie verzon een list om de man toch te koppelen aan het ingevoerde pakketje. Ze verving de cocaïne door een stof die er op lijkt en vervolgens ging een politieagent als postbezorger met het pakketje naar het adres.

De man nam het pakketje aan en verklaarde daarbij dat de naam op het pakketje zijn naam was.

Ongeloofwaardig

Voor de rechter ontkende de 29-jarige dat hij van de inhoud op de hoogte was en zei hij het pakketje te hebben weggegooid toen hij zag dat het niet zijn naam was die er op stond. De rechter vond dat echter ongeloofwaardig en ging mee in de eis van de officier van justitie.

De Doetinchemmer krijgt zes maanden cel voor de invoer van de cocaïne, maar ook omdat hij volgens de rechtbank daarmee ‘heeft bijgedragen aan een systeem van productie, verkoop en gebruik van harddrugs. Een systeem dat gepaard gaat met zware criminaliteit en aanzienlijke risico’s voor het milieu en de volksgezondheid’. 

Dat de man flink wat geld zou hebben verdiend bij verkoop van de ingevoerde cocaïne is meegewogen in de straf.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem