Linda Maatman bij een eik op tennispark De Vijverberg die met folie is omwikkeld. Het plastic - en het dubbelzijdige plakband - moet de processierups een halt toeroepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Maatman bij een eik op tennispark De Vijverberg die met folie is omwikkeld. Het plastic - en het dubbelzijdige plakband - moet de processierups een halt toeroepen. © theo kock persfotografie

Plastic folie wel of geen wapen tegen de eikenprocessierups? ‘We krabden meer dan we tegen een bal sloegen’

DOETINCHEM - Eiken waarvan de stam in plastic folie is gewikkeld. Het verschijnsel is op meerdere plekken in Doetinchem maar ook in de rest van het land te zien. Doel is een obstakel op te werpen voor de eikenprocessierups. Maar of het helpt? Het werkt juist averechts, volgens expert Arnold van Vliet (WUR). 

,,Baat het niet, schaadt het niet", denkt Linda Maatman. De voorzitster van tennisvereniging De Vijverberg in Doetinchem staat bij een eik waarvan de stam deels is omhuld met plastic folie. Daaroverheen dubbelzijdig plakband waarop wat kleine insecten én een processierups zijn gestrand. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem