Volledig scherm
PREMIUM
Uit deze Audi A3 in Zelhem werd het navigatiesysteem gestolen. © Radio Ideaal

Politie stuurt autobezitters brief: let op, uw wagen is populair bij dieven!

DOETINCHEM/ ZELHEM - Autobezitters in de Achterhoek die in een bij dieven en inbrekers populaire wagen rijden, krijgen daarover een persoonlijke brief van de politie. Door eigenaren te waarschuwen wil de politie voorkomen dat de auto’s gestolen worden of dat er sturen, airbags en multimediasystemen uit worden geroofd.

Bewoners van de Doetinchemse wijk Dichteren met een Fiat 500 hebben onlangs zo’n brief gehad. ‘Op dit moment zien wij een stijging van autodiefstallen. Vooral de Fiat 500 is in trek. Volgens onze systemen bent u in het bezit van zo’n auto’, schrijft de politie aan ongeveer 60 eigenaren.

,,De brief is gestuurd nadat binnen een paar dagen twee Fiat’s zijn gestolen in Dichteren”, zegt wijkagent Frans Geerdink. De diefstallen zijn een nieuwe klap voor autobezitters in deze wijk, want de autokraker die hier al jaren auto’s leeg rooft heeft zich al maanden niet laten zien. ,,Begin juli was hij hier voor het laatst”, zegt Geerdink. ,,Wij hoopten stiekem dat de bewoners van Dichteren af waren van de autocriminaliteit, maar die gaat nu helaas verder met autodiefstal.”

Lees verder onder de video.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem