Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Poolse arbeidsters aan het werk bij de Esbro. © Jan Ruland van den Brink

‘Poolse arbeiders niet te vergelijken met bewoners Domus’

WEHL - Wehl roert zich nu manege ‘t Meerenbroek mogelijk een onderkomen voor 100 à 125 arbeidsmigranten wordt. Na de Domus opnieuw een overval, zeggen sommige dorpelingen. 

,,Het is onterecht Poolse arbeiders qua overlast te vergelijken met bewoners van de Domus”, stelt Ans Putman, Wehls raadslid van de Partij voor Lokaal Maatwerk. ,,De arbeidsmigranten komen hier om te werken bij de Esbro. Werk dat wij niet willen verrichten. Laten we blij met ze zijn. Mocht er overlast komen omdat ze met 125 man op een locatie wonen, dan kan alsnog worden ingegrepen. Maar op voorhand zeg ik geen nee. Ook omdat de Esbro een goede werkgever is.”

Quote

Als er 125 Polen in de manege komen, rijden er dadelijk 125 auto’s door de straat. Dat wordt er niet veiliger op

Putman stapte zelf in 2010 uit de PvdA omdat deze partij achter de vestiging van de Domus - een opvang voor daklozen - in Wehl stond. Vanuit de Domus, die eind dit jaar wil sluiten, ondervonden dorpsbewoners vooral in de zomer van 2018 grote overlast. De komst van de Domus in 2010 voelden dorpsbewoners een overval. Sommigen ervaren dat nu weer.

WehlPiktHetNiet

,,Er is weinig geleerd", zegt Angela Middelveld, die met WehlPiktHetNiet actie voerde tegen de Domus. ,,Overvaltactieken zouden nadien uitblijven, zei de gemeente Doetinchem. Maar dit is ook een overal."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem