Volledig scherm
Drie protestborden net buiten Wehl zijn vernield. © DG

Protestborden ‘Polenhotel’ vernield in Wehl

DOETINCHEM - Onbekenden hebben drie borden vernield die zondag door buren zijn geplaatst uit protest tegen de mogelijke komst van een ‘Polenhotel’ in manege 't Meerenbroek bij Wehl.

De drie vernielde borden stonden in de wei grenzend aan de Broekhuizerstraat, de invalsweg vanaf Doetinchem. Twee andere protestborden aan de Weemstraat zijn ongeschonden.

Esbro

De buurt vreest dat manege 't Meerenbroek een locatie wordt waar 125 arbeidsmigranten worden ondergebracht. Eerder werd bekend dat de manege op 15 mei is verkocht aan een bv, gelieerd aan kippenslachterij Esbro bij Wehl. In de koopakte is een clausule opgenomen dat de transactie alleen doorgaat als de gemeente Doetinchem toestemming geeft voor het huisvesten van arbeidsmigranten op deze plek.

De manegehouder en de Esbro ontkennen tot dusverre dat er arbeidsmigranten komen op 't Meerenbroek. Volgens de gemeente Doetinchem waren er vorige week vijf aanvragen voor het huisvesten van arbeidsmigranten binnen gekomen. 't Meerenbroek zit daar niet bij, volgens een woordvoerder van de gemeente. 

De buurt, die de tekst in de koopakte kent, plaatste desondanks zondag de borden. ,,Als je als bewoner op een raadsbesluit wacht ben je te laat", zei Leo Köning, woordvoerder van de buurt, zondag. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem