Volledig scherm
Engelen in Doetinchem. © Google Streetview

Schoenenketen Engelen is failliet: ‘Reorganiseren en nieuwe formules hielpen niet’

DOETINCHEM/ZUTPHEN - Schoenenketen Engelen is dinsdag failliet verklaard door de rechter in Zutphen. De eigenaar - het is een familiebedrijf - heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Engelen had ooit vijftien winkels, maar daarvan zijn er nog vijf over. De winkel zit in Doetinchem, Zutphen, Deventer, Zwolle en Amersfoort. De winkels blijven voorlopig open. Curator Michiel Vriezekolk zegt te kijken of er een overname in zit: ,,Dat moet binnen 2 weken duidelijk zijn. Anders wordt het een uitverkoop."

Engelen ontstond in 1904 in Zutphen. Vorig jaar werd in Doetinchem het 60-jarig bestaan van de winkel gevierd. Bij de vijf winkels werken nog twintig mensen, van wie vier of vijf in Doetinchem.

Reorganiseren hielp niet

Volgens Vriezekolk zijn de slechte omstandigheden in de retail de oorzaak: ,,Het bedrijf heeft proberen te reorganiseren en nieuwe formules bedacht. Niets hielp. Er wordt al jaren met schulden gedraaid."

Tot voor een aantal jaren had Engelen nog twee winkels in Doetinchem: een in de Boliestraat en een in de Heezenstraat. De winkel in de Boliestraat was al dicht. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem