Volledig scherm
JV 10102019 Doetinchem Varkens Ellen Willems/ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Stadsboerin is Parel van het Platteland

DOETINCHEM - Stichting Stadsboerin Doetinchem is vandaag uitgeroepen tot Parel van het Platteland. P10, een samenwerking van Nederlandse plattelandsgemeenten, houdt jaarlijks deze verkiezing, genaamd de Henk Aalderinkprijs. In totaal hebben twintig initiatieven in Nederland de benaming Parel van het Platteland gekregen.

De Henk Aalderinkprijs is in het leven geroepen om aan Nederland te laten zien wat er op het platteland gebeurt. De inzendingen zijn het bezoeken waard, open voor publiek en dragen bij aan de leefbaarheid van het platteland. Bij voorkeur is het initiatief door bewoners zelf gestart.

Route langs parels

Van de winnende parels stelt P10 een route samen die langs de projecten voert, onder de noemer Ode aan het Nederlandse Landschap. De routekaart en het boekje zijn (tegen een vergoeding) te bestellen via p10@opsterland.nl en (gratis) te downloaden via de website van P10.

Stadsboerin

Begin dit jaar begon Ellen Willems het project Stadsboerin Doetinchem in de kwekerij van de voormalige gevangenis op De Kruisberg in Doetinchem. Samen met andere mensen onderhoudt ze een moestuin, een boomgaard, een kas vol tomaten en pepers, een bloemenpluktuin. Ook lopen er kippen en scharrelvarkens rond op het terrein.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem