Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tijdelijke plekken in verpleeghuis De Slingebeek in Gaanderen volgend jaar beschikbaar

GAANDEREN - Zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire zijn gestart met de bouw van verpleeghuisvoorziening De Slingebeek in Gaanderen. In De Slingebleek kunnen ouderen tijdelijk verblijven in afwachting van een permanente plek elders. De 32 plaatsen zijn een antwoord op de lange wachtlijsten voor de verpleeghuiszorg in de Achterhoek.

Het komt regelmatig voor dat mensen vanuit het ziekenhuis of een revalidatieafdeling worden overgeplaatst naar een verpleeghuis buiten de regio. De drie zorgorganisaties willen dit met De Slingebeek zoveel mogelijk voorkomen.

Er is vanaf het voorjaar van 2020 plek voor 32 ouderen, die samen vier huiskamers tot hun beschikking hebben. In een ander gedeelte van het pand worden nog eens 32 cliënten van Sensire tijdelijk ondergebracht. In verband met verbouwingen en renovaties kunnen zij even niet op hun vaste adres wonen.

Door de uitbreiding van de tijdelijke zorgcapaciteit zijn er ook handen aan bed nodig. Azora, Markenheem en Sensire zoeken verpleegkundigen en verzorgenden individuele gezondheidszorg die in De Slingebeek willen werken. Vanaf vrijdag is er meer te lezen over het project op www.deslingebeek.nl

In samenwerking met indebuurt Doetinchem