Rabelink neemt het failliet Leusink over.
Volledig scherm
Rabelink neemt het failliet Leusink over. © Eigen foto

Transporteur Rabelink neemt failliet Leusink over

GAANDEREN/WEHL - Rabelink Logistics, dat zit op het A18  Bedrijvenpark bij Wehl, neemt het eerder deze week failliet verklaarde transportbedrijf Leusink uit Gaanderen over. 

Rabelink gaat morgen en volgende week in gesprek met de 45 medewerkers van Leusink. Doel is, zo laat de nieuwe eigenaar weten, zoveel mogelijk personeel in dienst te houden. ,,Maar zeker niet alle medewerkers gaan over", zegt curator Eef Steentjes. 

Rabelink heeft 165 trucks op de weg, rijdt door heel Europa en heeft wharehouse-capaciteit. Er werken ongeveer 400 mensen bij de transporteur.   

Dinsdag werd Leusink - dat ontstond in 1930 - failliet verklaard. De aanvraag voor het faillissement kwam van de tien aandeelhouders, die het bedrijf in 2017 nieuw leven hadden ingeblazen na een eerder faillissement. 

Aan de kleine kant

Een van de oorzaken dat het opnieuw mis ging met het Leusink was dat het bedrijf aan de kleine kant was. Hierdoor kon niet altijd met volle vrachtwagens worden gereden. Ook drukte de last van twee langdurig zieken op de financiële positie van Leusink.

Ook in de nieuwe constellatie blijven de chauffeurs van voorheen Leusink rijden vanuit Gaanderen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem