Volledig scherm
Buitenfilm bij Villa Ruimzicht. © Jorik Huizinga

Tuin bij Villa Ruimzicht afgeladen voor Buitenfilm Bohemian Rhapsody

DOETINCHEM - 1500 mensen hebben zich vrijdagavond in de tuin van Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem verzameld om in de buitenlucht de bekroonde film Bohemian Rhapsody te zien. 

Hutjemutje zaten de bezoekers op zelf meegenomen tuinstoelen naast elkaar. Sommigen zaten zelfs op de vluchtheuvel en een enkeling op het gemak aan de overzijde van de weg. Niet iedereen heeft overigens alles perfect kunnen zien. Halverwege de tuin hing namelijk een forse tak, die het zicht belemmerde. Maar die pechvogels - de laatkomers - konden in elk geval nog genieten van de muziek van Queen. 

Het was de derde en laatste film in de zeventiende uitgave van Buitenfilm, het gratis toegankelijke evenement georganiseerd door De Gruitpoort. Ook de film van woensdag (op de Veentjes) en donderdag (bij De IJsselkade) waren eerder deze week drukbezocht en trokken respectievelijk 400 en 900 bezoekers. De 1500 bezoekers van vrijdagavond waren echter een absoluut record voor de organisatie. 

Volledig scherm
De tuin van Villa Ruimzicht rond 20.30 uur, een uur voor aanvang van de film. © Rob Klein Meulenkamp
Volledig scherm
Volle bak bij de film Bohemian Rhapsody in de tuin van Hotel Villa Ruimzicht. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem