Volledig scherm
De inval bij de kapperszaak in de Nieuwstad. © DG

Vermeende Doetinchemse drugsdealer blijft in de cel

ZUTPHEN/DOETINCHEM - Een 26-jarige Doetinchemmer, die wordt verdacht van het dealen van harddrugs, blijft in de gevangenis. Zijn advocaat deed donderdag een verzoek om de voorlopige hechtenis te schorsen, maar de rechtbank wees dat verzoek af. 

De verdachte werd op 5 februari opgepakt tijdens een grootscheepse actie van de politie. Er werden invallen gedaan in drie woningen in het centrum van Doetinchem en een kapperszaak. De verdachte is de eigenaar van de kapperszaak. 

Ernstige feiten

Tijdens de pro formazitting vertelde de advocaat van de Doetinchemmer dat langer vastzitten waarschijnlijk betekent dat de man zijn kapperszaak en zijn woning kwijtraakt. De officier van justitie verzette zich tegen de voorlopige vrijlating vanwege de ernst van de feiten, het strafblad en het recidivegevaar. En daar ging de rechtbank dus in mee. 

Bij de politie-actie werden kluizen, harddrugs en enkele duizenden euro’s contant geld gevonden. De verdachte probeerde aan de politie te ontkomen maar dat mislukte. Wel zou hij met een auto zijn ingereden op twee agenten. Ook daarvoor moet hij zich tijdens inhoudelijke behandeling, waarschijnlijk in augustus, verantwoorden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem