Volledig scherm
PREMIUM
Problemen bij Domus in Wehl. © DE GELDERLANDER

Wehl wilde geen Domus, de cliënten voelden zich niet welkom in het dorp, nu sluit de boel

Wehl wilde geen Domus. Nu gaat de Domus weg omdat de cliënten zich niet welkom voelen in Wehl. Een reconstructie van het slechtste huwelijk van dit decennium.  

Wanneer de laatste bewoner de Domus in Wehl exact heeft verlaten, kan het Leger des Heils niet zeggen. Misschien wel omdat - wat sommige dorpsbewoners vermoeden - af en toe nog een cliënt de nacht doorbrengt in de opvang beschermd wonen, die in augustus 2011 startte als thuis voor ex-daklozen. Hoe dan ook worden er nog altijd Domusbewoners in het dorp gesignaleerd.  

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Zwolle brengt dinsdag, na een vraag van deze krant, naar buiten dat de Domus in Wehl is gesloten. ,,Alle bewoners zijn weg”, zegt ze. ,,Er is niemand meer.” 

Quote

Alle bewoners zijn weg. Er is niemand meer.”

Dat blijkt relatief, want later in de week opent Valerie Looman de voordeur van het gemeentelijk monument. ,,Dagelijks is er nog één medewerker”, zegt ze. ,,Vandaag ben ik dat om een container te laten ophalen en de kamers op te ruimen. Maar cliënten zijn er niet meer. 1 oktober was het afscheidsfeest. In de periode daarna zijn de laatsten vertrokken.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem