Weikamp witheet na promotie-echec De Graafschap: ‘Ik ben er zó klaar mee’

videoDOETINCHEM - ,,Ik ben er echt zó ongelooflijk klaar mee", zegt Sjoerd Weikamp, lid van de raad van commissarissen van De Graafschap, na de uitspraak van de rechter waardoor de Superboeren volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie voetballen. 

,,De KNVB had solidariteit kunnen aanzwengelen in plaats van dit soort belachelijke processen en totaal onnavolgbare ivoren torengedrag.”

De rechter oordeelde donderdag dat de KNVB in zijn recht staat om dit seizoen geen promotie en degradatie toe te passen. De manier waarop de KNVB tot dit besluit kwam, zint Doetinchemmer Weikamp totaal niet. Dat wordt wel duidelijk in het Coronajournaal van Frans Miggelbrink

,,Dit zijn mensen die niks durven te veranderen. Dit zijn mensen die volgens de lettertjes van de wet goed proberen te praten wat zo krom is als een hoepel.”

Inktzwart scenario voor de Superboeren

Weikamp maakt zich onder meer druk over de procedure waarbij de clubs werden gevraagd naar hun voorkeur voor de afwikkeling van het seizoen. Zestien clubs stuurden aan op een scenario mét promotie en degradatie, negen stemden tegen en negen waren neutraal.

Voor De Graafschap was dit uiteindelijk niet genoeg om te promoveren naar de eredivisie. Tot afschuw van Weikamp en veel andere De Graafschap-prominenten.

,,En dan gaan journalisten zo dadelijk zeggen: zo’n Weikamp van de raad van commissarissen moet zijn mond houden. Nee, die moet helemaal niet zijn mond houden. We moeten eens veranderen. Een vereniging en een bond zijn er alleen voor de leden. En laten die leden (van de KNVB, red.) nou voetbalclubs zijn. En die zijn van de mensen. Hier had je solidariteit kunnen tonen.”

Sjoerd Weikamp in het theater.
Volledig scherm
Sjoerd Weikamp in het theater. © Theo Kock

In samenwerking met indebuurt Doetinchem