Wim (84) fietst zes keer wereld rond: ‘Steeds weer een ander land en een andere cultuur ontdekken’

videoHij was al bijna 60 toen hij serieus begon met fietsen. Nu is Doetinchemmer Wim Hendriksen 84 jaar en staat hij op het punt om de 250.000 kilometer aan te tikken.

Het bewijs staat op schrift. Al zijn tochten. Vele duizenden kilometers in tientallen landen, binnen en ver buiten Europa. In een simpel mapje heeft Wim Hendriksen de afgelopen 25 jaar alles bijgehouden. Begin deze week kwam hij aan het rekenen. 

Quote

Ik wil onderweg kunnen kiezen of ik ergens links- of rechtsaf sla. Die vrijheid, die heb ik altijd heel belangrijk gevonden

Wim Hendriksen

‘Nog 100 kilometer te gaan..’, appte hij zijn vriendin Marijke. Dan springt de teller op 250.000 kilometer, door Hendriksen op zijn oude dag bij elkaar getrapt op een fiets zonder ondersteuning. 

Geregeld was hij in de afgelopen 25 jaar maandenlang van huis voor bijvoorbeeld een fietstocht naar Rome. In de winter ging de fiets in het vliegtuig mee naar warme oorden als Costa Rica, Australië en Vietnam.

Wim Hendriksen bij zijn geliefde tweewieler.
Volledig scherm
Wim Hendriksen bij zijn geliefde tweewieler. © Theo Kock
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem