Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/Fotomontage

14-jarige Dordtenaar opgepakt voor homogeweld in Dordrecht

Een 14-jarige Dordtenaar is gisteravond opgepakt in verband met de mishandeling van twee mannen afgelopen weekeinde. De slachtoffers hadden een afspraak gemaakt via datingapp Grindr. 

Een van de mannen, een 28-jarige Dordtenaar, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen op de Smitsweg bij voetbalvereniging Wieldrecht. ,,De profielfoto in de app klopte met de man die op de parkeerplaats stond en hij zag er betrouwbaar uit'', vertelde een bekende van het slachtoffer. 

De man liep met zijn 'date' weg  en werd vervolgens belaagd door een groep van zo'n zestien mannen. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht, viel op zijn achterhoofd en verloor zijn bewustzijn. Hij wist de kantine van de voetbalvereniging in te vluchten. 

Het andere slachtoffer overkwam hetzelfde. Ook hij had een afspraak gemaakt via de dating-app voor homoseksuele mannen. De man had afgesproken op de Schenkeldijk en werd de wijk ingelokt. Daar is hij achterna gezeten en bijna mishandeld. Hij wist te ontkomen

Grotere groep

De politie gaat ervan uit dat de 14-jarige jongen deel uitmaakt van een grotere groep en verwacht dat er meer aanhoudingen worden gedaan.  De verdachte zit nog vast. ,,Het onderzoek zit nog in de beginfase. Alle facetten, zo ook de totstandkoming van de contacten en de inhoud daarvan, maken deel uit van het onderzoek'', schrijft de politie. 

Verontwaardiging

Na de twee geweldincidenten is verontwaardigd gereageerd. ,,Je kent de cijfers en je weet dat het gebeurt. Maar niet in het veilige Dordrecht’’, zegt Lennart Lenskens van Dordrecht Pride. Ook burgemeester Kolff reageerde op de 'nare incidenten'. ,,Wees alert met daten via apps en sites'', schreef hij op Twitter. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht