Volledig scherm
De Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht. © Google Streetview

2,5 miljoen extra voor nieuwe scholen Hendrik-Ido-Ambacht

De gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht trekt zo'n 2,5 miljoen euro extra uit voor de bouw van scholen in die gemeente. Het gaat om de nieuwbouw voor de Willem de Zwijgerschool en extra budget voor SOL Villa Ambacht, een Dalton speel-ontwikkel-leerplein.

Voor die laatste komt er een kleine 600.000 euro extra beschikbaar om stijgende bouwkosten op te vangen. Voor de nieuwbouw van SOL Villa Ambacht werd eind oktober vorig jaar de eerste paal geslagen. De oplevering is na de zomervakantie.

Voor de Willem de Zwijgerschool, die in de wijk Kruiswiel wil bouwen, wordt er bijna 2 miljoen euro extra vrijgemaakt. Het geld is nodig omdat het eerder gereserveerde bedrag van 4,7 miljoen euro ontoereikend is. Dat geld staat al enkele jaren opzij.

Minder werk voor aannemers

De gemeente zette het nieuwbouwplan midden vorig jaar in de markt. Maar bij het sluiten van de aanbestedingsperiode in september bleek dat er geen enkele aannemer zich had gemeld voor de bouw. Hierop besloot de gemeente een deel van het bouwplan zelf uit te werken. Aannemers hebben er minder werk aan waardoor ze mogelijk gemakkelijker intekenen op de klus.

Het college presenteert later dit jaar de plannen voor de overige schoolgebouwen, kortweg IHP. Dit laat een globaal beeld zien van de budgetten die nodig zijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

  • Mee eens (10%)
  • Niet mee eens (90%)
703 stemmen